Zoeken
Bel ons gratis

0800 - 278 22 33

U kunt ons bereiken tussen:

Maandag 10:00 – 17:00 uur
Dinsdag 10:00 – 17:00 uur
Woensdag 10:00 – 17:00 uur
Donderdag 10:00 – 21:00 uur
Vrijdag 10:00 – 17:00 uur
Zaterdag 10:00 – 17:00 uur
Zondag gesloten

 

Hoeslaken Jersey Off White

Merk: Eurowaterbed Home Collection
Model: Hoeslaken Jersey Off White
Levertijd: 3 tot 5 werkdagen
Prijs: €16,95

Maak hier je keuze:


Breedte


Lengte


Aantal:  In winkelmand
Of Voeg toe aan:   

Voor velen is een hoeslaken een hoeslaken en wordt er over de aankoop ervan nauwelijks nagedacht. Toch is het belangrijk te weten hoe een direct contact met een hoeslaken aanvoelt. Zo zijn er verschillende soorten hoeslaken met elk hun specifieke eigenschappen. Om u te helpen in uw keuze hebben wij de eigenschappen van hoeslakens wat nader beschreven. 

KATOEN
Het meest gebruikte materiaal voor het vervaardigen van hoeslaken is Katoen. Dit, 100% natuurlijke materiaal beschikt over enkele unieke eigenschappen wat het uitermate geschikt maakt voor hoeslakens. Katoen heeft een hoog vochtopnemings vermogen,  goede ventilerende eigenschappen en is sterk en duurzaam. Dankzij de enorme produktie van katoen met relatief lage kosten, zijn katoenen hoeslakens goedkoop in aanschaf. 

JERSEY
Genoemd naar het Engelse eiland Jersey, waar deze stof voor het eerst werd gemaakt. Bekend hiervan is de Jersey wollen truien. jersey hoeslakens zijn gemaakt van katoen en geweven met een links- rechtsbinding. De hoeslakens zijn, door deze weefmethode, dikker dan bijvoorbeeld katoensatijn of percal. Hierdoor voelt een Jersey hoeslaken altijd warmer aan. Jersey hoeslakens hebben een rekkende eigenschap en blijven hierdoor altijd mooi strak om de matras zitten.een ander voordeel van Jersey is dat het een absoluut strijkvrije stof is.

JERSEY Dubbel geweven
Dubbel geweven Jersey heeft dezelfde eigenschappen als Jersey. Omdat deze hoeslakens dubbel geweven zijn, zijn ze zwaarder en kwalitaief beter dan de enkele geweven hoeslakens. De aanschaf prijs ligt hoger maar dit is absoluut ter te vinden inde kwaliteit

SATIJN ( Katoen-satijn)
Dankzij het toepassen van een speciale weeftechniek, waarbij per horizontale draad ( de schering) 4 verticale boven op worden geweven ( de inslag) krijgt katoen-satijn een prachtige lichte glans. Absoluut niet te verwarren met de glimmende Polyester-satijn glans. De dichtheid van weven bepaald de kwaliteit van de stof. De naam satijn wordt pas aan de stof gegeven als deze dichter geweven is dan 220 counts per inch.Katoen-satijn heeft een luxe uitstraling.Katoen-satijnen hoeslakens hebben geen rekkende eigenschappen, dit vindt u terug in de afmetings tabel.

PERCAL
Bij Percal pas men een weefmethode toe waarbij over iedere horizantale draad ( de schering), een verticale draag wordt gelegd ( de inslag). Percal hoeslakens zijn minder glad dan satijnen hoeslaken, voelen wat steviger aan en zijn minder glad. Deze hoeslakens gaan over het algemeen wat langer mee dan de satijnen hoeslakens. Omdat de Percal hoeslakens verkoelend aanvoelen zijn deze uitermate geschikt voor alle jaargetijden.Katoenen hoeslakens mogen pas Percal worden genoemd bij een weef dichtheid hoger dan 200 counts per inch.

Begrippenlijst
Materiaal 100% Katoen Jersey
Toepassing Niet verstelbare slaapsysystemen
Hoekhoogte Max. 40 cm
Product Specificaties
Kwaliteit 160 gr/m2
Powered By OpenCart
Eurowaterbed Apeldoorn © 2022